Samenwerking Emaldo & Prestage voor het project “Online Kleding die wel past!”

Prestage_Emaldo_logos

Samenwerking Emaldo & Prestage voor het project “Online Kleding die wel past!”

Posted by peter in News

Peter Veltman (Emaldo) en Stefanie Mensink (Prestage magazine) zijn een samenwerking aangegaan voor het project “Online kleding die wel past!”.
Voor het project is een subsidieaanvraag goedgekeurd, onder de RVO MIT regeling binnen de topsector Creatieve Industrie. Met de samenwerking willen beide partijen een innovatief virtual fitting platform realiseren, waarbij consumenten in een thuisomgeving virtueel kleding kunnen passen.

Met behulp van een Microsoft Kinect-camera en een geavanceerde 3D techniek wordt door Emaldo een bodyscanner ontwikkeld. Deze camera wordt gebruikt om een consument van verschillende kanten te scannen, waarna deze worden samengevoegd tot een virtuele, fotorealistische versie van de klant. Deze technologie stelt de klant in staat om zichzelf in een virtuele spiegel te zien en zo thuis digitaal kleding te passen.

Volgens de statistieken wordt tussen de 40% en 50% van de online kleding aankopen teruggestuurd. Vaak omdat het niet past, maar soms ook omdat klanten voor de zekerheid meerdere maten tegelijk bestellen. Dit brengt hoge kosten voor de online retailer met zich mee. Stefanie: “Een maat 36 van het ene merk is anders dan maat 36 van een ander merk. Om goed te kunnen passen zijn dus nauwkeurige afmetingen van de consumenten nodig.” Met een virtuele spiegel kan de consument de outfitkeuze in beeld brengen en de maatvoering beter bepalen. Met behulp van de techniek van Emaldo wordt een oplossing ontwikkeld om het aantal retouren en daarmee de kosten voor online retailers omlaag te brengen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stefanie Mensink
06 30 438 538
stefanie@prestagemagazine.com

23 jan 2015 no comments

Post a comment